Tuesday 25 August 2015

Η τελευταία πάσα του αρχηγού!

To Σάββατο 29 Αυγούστου ο ποδοσφαιριστής Ξένιος Ξενοφώντος θα δώσει την τελευταία του πάσα στο φιλικό με τον Ηρακλή Γερολάκκου, παιχνίδι που θα διεξαχθεί προς τιμήν του.

Ο γερόλυκος αρχηγός της ομάδας μας πρόκειται να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια έπειτα από μια μεγάλη καριέρα 25 χρόνων. Το μεγάλο γι’ αυτόν ταξίδι τελειώνει από εκεί που ξεκίνησε: την ομάδα της Ολυμπιάς Λυμπιών.

Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στα 14, ως ο νεότερος ποδοσφαιριστής της τότε εφηβικής ομάδας, της ΕΔΟΝ Λυμπιών. Τον επόμενο χρόνο εγγράφεται στις Ακαδημίες της Ομόνοιας Λευκωσίας και αγωνίζεται για δύο χρόνια. Επιστρέφει όμως και προσφέρει τις υπηρεσίες του στις δύο ομάδες του χωριού, Ολυμπιάς και Απόλλων με μεγάλη επιτυχία. Ακολούθως αγωνίζεται στον Αδώνη Δαλιού για ένα χρόνο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας Φούτσαλ συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Διοργανώσεις για έξι χρόνια.

Η πορεία του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα θα συνεχιστεί στην ομάδα του Ηρακλή Γερολάκκου. Σε ηλικία 24 χρονών αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του Ηρακλή και αγωνίζεται για οχτώ συνεχή χρόνια. Ευτύχησε να πανηγυρίσει την άνοδο του Ηρακλή στην Β’ Κατηγορία και καθιερώθηκε ως αρχηγός την ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια. Οι άνθρωποι του Ηρακλή και όλοι γενικότερα έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον ποδοσφαιριστή. Άνθρωπός με ήθος και αρετές, ποδοσφαιριστής με χαρίσματα, άφησε την δική του σφραγίδα στον Ηρακλή και στο χώρο του ποδοσφαίρου των μικρών Κατηγοριών. Σε ηλικία 32 χρονών αφήνει την ομάδα του Ηρακλή για οικογενειακούς λόγους και επιστρέφει στην ομάδα της Ολυμπιάς.

Το 2007, η ομάδα μας έβαλε γερά τις βάσεις για να βγεί από την αφάνεια της τότε εποχής. Νέοι άνθρωποι με οράματα και ιδέες ανέλαβαν το Συμβούλιο και την Ποδοσφαιρική ομάδα. Σιγά σιγά κατάφεραν να στελεχώσουν την ομάδα με νεαρά παιδιά του χωριού και κάποιους έμπειρούς παίκτες. Η επιστροφή του Ξένιου στην Ολυμπιάς ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
Μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του Συμβουλίου και του κόσμου της Ολυμπιάς, οδήγησαν την ομάδα στο στόχο που θέσαμε εδώ και χρόνια: την επιστροφή της ομάδας στις τάξεις της ΚΟΠ.

Μετά από με μεγάλη προσπάθεια 7 χρόνων, η ομάδα πραγματοποίησε το όνειρο. Πρώτα η άνοδος στην Δ΄Κατηγορία και ακολούθως η άνοδος στην Γ΄Κατηγορία τη χρονιά που μας πέρασε. Η συμβολή του Ξένιου σε αυτή την προσπάθεια ήταν σημαντική και μεγάλη.

Η οικογένεια της Ολυμπιάς τον ευχαριστεί θερμά και ευχόμαστε την πορεία του να ακολουθήσουν και άλλοι. Επίσης ευχόμαστε στον Ξένιο καλή συνέχεια στην ζωή του γενικότερα.


Σ’ ευχαριστούμε αρχηγέ!