Tuesday 5 April 2016

Δικαιοσύνη στο 90+3!

Mεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η ομάδα μας το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Χαλκάνωρα Ιδαλίου με σκορ 2-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να μπαίνει πιο αποφασιστικά και να ψάχνει από την αρχή το γκολ. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε δύο καλά σουτ με τους Θεράποντος και Σεμερτζίδη, τα οποία όμως αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα του Χαλκάνωρα ανέβηκε και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο εστίες χωρίς όμως κάποια καλή φάση. Στο 24’ μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ο επιθετικός του Χαλκάνωρα έφυγε πίσω από την άμυνα μας και με πλασέ άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή φάση του αντιπάλου. Το γκολ αποσυντόνισε για λίγο την ομάδα και λίγο αργότερα ο Πιέρα πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση και κράτησε το 0-1. Η ομάδα μας όμως στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου πίεση για την ισοφάριση. Πρώτα ο Σταύρου απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στην συνέχεια ο Καλλής έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 43’ όμως ο Θεράποντος έφυγε πίσω από την άμυνα και ανατράπηκε αντικανονικά από τον αμυντικό και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Την εκτέλεση ανάλαβε ο Σεμερτζίδης και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μάλιστα η ομάδα μας έχασε τεράστια ευκαιρία και για δεύτερο γκολ όταν ο Θεράποντος βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής όμως τελευταία στιγμή ο αμυντικός κέρδισε την μπάλα. Το 1-1 ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με την ομάδα μας να έχει την κατοχή και να ψάχνει το γκολ. Πρώτη καλή φάση στο 55’ όταν ο Αδάμου κατέβασε με κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Σεμερτζίδης από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα.  Στην συνέχεια στο 58’ ήταν σειρά του Αδάμου να πιάσει το ωραίο σουτ που χτύπησε σε αμυντικό και πέρασε έξω. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 66’ η ομάδα μας έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν σε εκτέλεση κορνερ ο Αλεξάνδρου έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 75’ ο Σεμερτζίδης έπιασε και πάλι το δυνατό σουτ με τον τερματοφύλακα να αποκρούει. Στο 80΄ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Αλεξάνδρου έβαλε το πόδι του όμως δεν έφτασε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα. Στο 85’ στην μοναδική ευκαιρία του αντιπάλου στο δεύτερο ημίχρονο ο Πιέρα έκανε εκ νέου σωτήρια επέμβαση. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ στην τελευταία φάση του αγώνα μετά από γύρισμα του Φιλίππου ο αμυντικός άπλωσε το χέρι του και σταμάτησε την μπάλα με τον διαιτητή να σφυρίζει σωστά και δεύτερο πέναλτι για την ομάδα μας. Την εκτέλεση ανάλαβε και πάλι ο Σεμερτζίδης όποιος ούτε και αυτή τη φορά λάθεψε και χάρισε την νίκη στην ομάδα μας.

Παρόλο που η νίκη ήρθε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ήταν μια δικαίη επικράτηση για την ομάδα μας βάση της εικόνας του παιχνιδιού. Η ομάδα μας πλέον είναι πολύ κοντά στο να πετύχει το στόχο της, ωστόσο μαθηματικά χρειάζεται ακόμη ένα βαθμό στα επόμενα τρία παιχνίδια για την παραμονή της.

Ένα μεγάλο μπράβο σε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές που με την σκληρή δουλειά τους έφεραν την ομάδα σε μια ασφαλή θέση τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.