Tuesday 22 December 2015

Λάσπη και πέναλτι έφεραν την ήττα!

Mέ ήττα έκλεισε τις υποχρεώσεις της για το 2015 η ομάδα μας που ηττήθηκε 1-3 από τον Αχυρώνα Λιοπετρίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό δυνατή βροχή με το γήπεδο να είναι λασπωμένο σε πολλά σημεία και η μπάλα κολλούσε στην λάσπη. Παρά την δυσκολία όμως η ομάδα μας προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Είχαμε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα όμως μόνο από στημένα μπορούσαμε να απειλήσουμε. Όλες οι οργανωμένες μας προσπάθειες δεν είχαν κατάληξη αφού δεν μπορούσαμε να επιτεθούμε με ταχύτητα λόγο του γηπέδου. Το άγονο 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό με την βροχή να σταματά όμως το γήπεδο είχε γίνει βάλτος. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει κατοχή και να προσπαθεί να επιτεθεί. Στο 62’ σε μια απομάκρυνση της άμυνα μας η μπάλα κόντραρε σε παίχτη του Αχυρώνα και κατέληξε στον ξεχασμένο επιθετικό που σκόραρε για το 0-1. Ο παίχτης του Αχυρώνα βρισκόταν πίσω από την άμυνα μας και σε θέση οφσάιντ αλλά ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι. H oμάδα μας ήταν αναγκασμένη πλέον να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Ο προπονητής της ομάδας με τις αλλαγές θέλησε να δώσει πιο επιθετικό σχήμα στην ομάδα μας. Τελικά η ισοφάριση ήρθε 20 λεπτά αργότερα στο 83΄μετά από εκτέλεση κόρνερ και κοντινό πλασέ του Χριστόφορου Μιχαήλ. Όλα έδειχνα πως το ισόπαλο 1-1 θα ήταν και το τελικό σκορ μέχρι που φτάσαμε στους χρόνους της καθυστέρησης. Στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύρισε πέναλτι υπερ του Αχυρώνα σε μια δυνατή μονομαχία μέσα στην περιοχή μας όπου ο αμυντικός μας έδιωξε την μπάλα. Ο επιθετικός με την ταχύτητα που είχε έπεσε στην περιοχή και περισσότερο κέρδισε το πέναλτι αφού ο αμυντικός μας έδιωξε καθαρά την μπάλα. Η εκτέλεση ήταν εύστοχη και το σκορ έγινε 1-2 . Στην επόμενη φάση ο Αχυρώνας κέρδισε εκ νέου πέναλτι και έτσι το τελικό σκορ έγινε 1-3.

Σίγουρα οι αποφάσεις τόσο του διαιτητή αλλά και το βοηθού ήταν καθοριστικές για την έκβαση του αποτελέσματος. Zητάμε και απαιτούμε οι διαιτητές να σέβονται το κόπο και τους μόχθους τόσο των ποδοσφαιριστών αλλά και όλων των ανθρώπων που στερούνται πολλά για να λειτουργεί η ομάδα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουμε βαθμούς για διαιτητικά λάθη. Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ  μαζεύει 300-500 άτομα στο γήπεδο και κοσμεί την Κατηγορία γι’ αυτό απαιτούμε σεβασμό από όλους όπως δείχνουμε και εμείς. Το Δ.Σ. φιλοξενεί άψογα όλες τις ομάδες που έρχονται στα Λύμπια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ακολουθεί διακοπή για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και είναι ευκαιρία για ηρεμία και ξεκούραση. Στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε και το πρόγραμμα των Εορταστικών μας εκδηλώσεων.